Argon Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

Elektrik ampulleri, flüoresan tüpleri ve radyo vakum tüplerinde ve ark kaynağında etkisiz bir gaz kalkanı olarak kullanılmak üzere fraksiyonlama yoluyla ticari olarak elde edilen, dünya atmosferinin yaklaşık yüzde birini oluşturan, renksiz, kokusuz, etkisiz gaz halinde bir elementtir.

Argon, Oksijen ile yaklaşık olarak aynı çözünürlüğe sahiptir ve suda Azot gibi çözünürlüğün 2½ katıdır. Bu elementin Atom Numarası 18'dir ve element sembolü aslında sadece "A" idi, ancak bu sembol 1957'de "Ar" olarak değiştirildi.

Periyodik Tablo Grubu ve Argon Elementinin Sınıflandırılması

Öğeler fiziksel durumlarına (örneğin, Maddenin Halleri) dayalı olarak sınıflandırılabilir. gaz, katı veya sıvı. Bu element bir gazdır. Argon, Periyodik Tablonun 18. grubunda yer alan 'Noble Gases' bölümünde bir element olarak sınıflandırılmıştır. "Soygaz" terimi Eski Yüksek Almanca sözcük Edelgas kelimesinden "asil" anlamına gelen "edili" kelimesinden türemiştir. 'Soygazlar' adı, benzer şekilde 'Soylu Metaller' olarak adlandırılan eskilere bir imadır. Asil Metaller altın, gümüş ve platini içermekteydi ve aristokrasi ile ilişkileri nedeniyle çağrıldılar.

Argon İsminin Anlamı

Bu isim, Yunanca 'argos' kelimesinin inaktif anlamı anlamına gelmektedir.

Periyodik Tablo Grubu ve Argon Elementinin Sınıflandırılması

Öğeler fiziksel durumlarına (örneğin, Maddenin Halleri) dayalı olarak sınıflandırılabilir. gaz, katı veya sıvı. Bu element bir gazdır. Argon, Periyodik Tablonun 18. grubunda yer alan 'Noble Gases' bölümünde bir element olarak sınıflandırılmıştır. "Soygaz" terimi Eski Yüksek Almanca sözcük Edelgas kelimesinden "asil" anlamına gelen "edili" kelimesinden türemiştir. 'Soygazlar' adı, benzer şekilde 'Soylu Metaller' olarak adlandırılan eskilere bir imatır. Noble Metaller, aristokrasi ile uzun süredir birlikteliklerinden dolayı adlandırılan altın, gümüş ve platini içermekteydi.

Argon Elementinin Keşfi ve Tarihçesi Hakkında Gerçekler

Argon, 1894 yılında Sir William Ramsey tarafından keşfedildi.

Sir William Ramsay (1852 - 1916)

Sir William Ramsay, soy gazları keşfetti ve 1904'te "Havada atıl gaz halindeki elementlerin keşfedilmesindeki hizmetlerini kabul ettiğinde" Nobel Kimya Ödülü'nü aldı. Bu elemanlar neon, kripton ve Xenon'du. Ramsay ayrıca güneşin spektrumunda gözlenen ancak yeryüzünde bulunmayan Helyumu izole etmiştir. 1910'da Ramsay da radon yaptı ve nitelendirdi.

Argon'un İlişkili Kullanım Alanları

Elektrik ampulleri
Floresan tüpler
Radyo vakum tüpleri
Ark kaynağı
Kriyoşirurji prosedürleri
Argon lazer ameliyatı. Argon lazer, göz ameliyatı ve yüzeysel cilt hastalıkları için gerekli sınırlı penetrasyonu sağlar.

Özellikleri

Elemanın Sembolü: Ar
Atom Numarası: 18
Atom Kütlesi: 39.948 amu
Erime Noktası: -189.3 ° C - 83.85 ° K
Kaynama Noktası: -186.0 ° C - 87.15 ° K
Proton / Elektron Sayısı: 18
Nötron Sayısı: 22
Kristal Yapı: Kübik
Yoğunluk: 293 K: 1.784 g / cm3
Renk: renksiz

İlişkili Konular
Altın Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?
Alüminyum Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?



Yorumlar