Dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği neredeyse tamamlandı



İngiltere'nin Yorkshire sahilinden 120 kilometre uzakta bulunan Hornsea One, tamamlandığında İngiltere'deki 1 milyon haneye temiz elektrik sağlayacak.

Proje, Maldivler veya Malta'dan daha büyük bir alana yayılıyor. Her biri yaklaşık 100 metre yüksekliğinde kuleleri olan 174 rüzgar türbininden oluşuyor.


Çiftliği inşa eden Danimarkalı enerji şirketi Orsted'in (DOGEF) üst düzey proje yöneticisi Stefan Hoonings'e göre, türbinlerden birinin sadece tek bir dönüşü bir gün boyunca ortalama bir eve güç sağlayabilir.


Proje, İngiltere'yi 2030 yılına kadar ülke elektriğinin üçte birini açık deniz rüzgarından eld
e etme hedefine yaklaştıracak.

1.2 gigawatt'lık bir kapasiteye sahip olan Hornsea One, İrlanda Denizinde bulunan dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliği olan Orsted'in Walney Extension'ının neredeyse iki katı güç üretecek.

Orsted'e göre Hornsea Two yapım aşamasındadır ve yılda 1,6 milyon evin elektrik ihtiyacını karşılama potansiyeline sahiptir. Hornsea Three, 2 milyondan fazla eve elektrik sağlayabilir.

Orsted, şu anda Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren 37 açık deniz rüzgar çiftliği olduğunu söyledi. Bu İngiltere'yi dünyadaki en büyük açık deniz rüzgar pazarı yapıyor.

Yorumlar